Wereld Tai Chi Dag ZwolleProgramma 2017
workshop omschrijving en introductie leraren

Wereld Tai Chi Dag Zwolle Yin en Yang in balans
Wereld Tai Chi Dag Zwolle

HOME      

Stichting Gunga Din

Programma

Markt


Workshops

Contact


Ervaringen


Wat is :              
Tai Chi Chuan  
Chi Kung           
Pushing Hands  
Tai Chi Boksen 
Tai Chi Wapens
 
Docent Judith van Drooge heeft een Tai Chi school in Zwolle Inner Touch Tai Chi.
Judith is internationaal bekend en draait mee aan de wereldtop als erkend all-round Tai Chi-er. Zij beoefent sinds 1999 Tai Chi Chuan (Yang-stijl) en is rijkserkend leraar martial arts (NOC/NSF). Gediplomeerd door GrootMeester William Chi Cheng Chen (New York) en de Chinese Health Chi Kung Association (Beijing). Docent Judith van Drooge geeft les aan jong en oud, beginners en gevorderden. Zij doet dit met toewijding en veel plezier en dat straalt zij ook uit in haar lessen. Zij beheerst verschillende technieken Tai Chi Chuan, Chi Kung, Meditatie, Pushing Hands en Wapenvormen.

Judith is organisator van het evenement de Wereld Tai Chi dag in Zwolle.
www.inner-touch.nl
10:30 uur Tai Chi Vorm De eerste beschrijvingen van Tai Chi gaan tot 2000 jaar geleden. Gelukkig leven wij in het hier en nu, maar gaan we wel aan de slag met deze bewegingen. Een half uurtje kennismaken met een aangename vorm, waarin we gaan werken met ons lijf, ademhaling en intentie.
Wereld Tai Chi dag Zwolle Judith van Drooge Inner Touch Tai Chi
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Paul Lam huisarts en taichi expert, heeft in samenwerking met medische specialisten verschillende “tai chi for health” programma’s ontwikkelt, bijvoorbeeld voor mensen met osteoporose of reuma/fibromyalgie. Met toegankelijke en veilige oefeningen, waaraan je zelfs zittend mee kan doen en verbeter je je conditie en levenskwaliteit. Doordat je de bewegingen langzaam en met aandacht uitvoert, is de kans op blessures nihil.

Het is mijn passie om te laten ervaren dat er altijd mogelijkheden zijn om wél mee te doen. Wat kan er wel i.p.v. waar word je beperkt? Door regelmatig te oefenen worden die mogelijkheden steeds groter. Studio voor Bewustzijn & Ontspanning www.saskiavannoort.nl Saskia geeft les bij Inner Touch Tai Chi www.inner-touch.nl
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
13:00 uur Tai Chi for Health Tai Chi voor iedereen, met of zonder beperkingen. Ervaar hoe je door op zachte en ontspannen wijze, eenvoudige tai chi oefeningen te doen, soepeler wordt, pijnklachten verminderen, je evenwicht en concentratie verbetert.
10:00 uur gezamenlijke start - warming up exercises. Preventief te werk gaan, een goede warming up is het halve werk. Een variëteit aan bewegingen die het circuleren van energie in het lichaam bevorderen. Voor een gezonde en vitale start!
11:30 uur Kinder Tai Chi op een speelse manier aan de slag met Kung Fu bewegingen. Behendigheid spelletjes voor coördinatie en reactievermogen.
WTCD Elders
Foto's  
   Heb jij zin om hier
   bij te staan in 2017?

    Meld je dan nu aan
!
15:30 uur gezamenlijke afsluiting - 18 Tai Chi Chi Kung bewegingen.
Een gemakkelijk te volgen reeks houdingen / bewegingen die vloeiend en geconcentreerd doorlopen worden. Het reflecteerd het oneindige ritme van Yin en Yang. Door herhaling en verandering van focus ontwikkel je een diepere ontspanning en innerlijke kracht. Deze resoneert door als een golf van positieve energie over de aarde.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Hans Lauxen is al sinds 1970 actief met gevechtskunst en geeft Tai Chi Chuan les in Winschoten. Hoogtepunten van zijn scholing zijn een studiereis naar China in 2001 met training van Grootmeester Jiang Nan in Xuchang, gespecialiseerd in Ijing, Pakua en Tai Chi, een audiëntie en werkbezoek bij Xu Si, abt van een Shaolin klooster plus het geven en ontvangen van verschillende masterclasses op de Kung Fu universiteit Shaolin, de moderne Kung Fu universiteit en de universiteit van Xushou. Hans heeft verder trainingen gevolgd van verschillende andere grootmeesters;
Grootmeester You Xande De, Wudang Taiji en genoot individuele
training van Grootmeester Professor Qiu Zhigang. www.taichinederland.nl
13:00 uur Tai Chi Applicatie De gevechtstoepassingen van de Tai Chi vorm vertellen ons veel over de vorm, waar intentie en aandacht moet liggen en hoe een beweging precies moet lopen. Dit alles maakt het zeer waardevol voor het uitvoeren van de vorm. De gevechtsaspecten kunnen ons bovendien helpen de balans tussen extern en intern goed te ontdekken, deze te beoordelen en verder te ontwikkelen.
15:00 uur Lange Speer Focus, evenwicht en beheersing van lichaam en geest worden pas echt op de proef gesteld met de lange speer. De lange Speer beweegt zich als een verlengstuk van het lichaam en we leren het gewicht van de speer (de punt is al 1 kilo) op te vangen en ons lichaam opnieuw in balans te brengen. Vanuit deze balans ontwikkelen we dan de kracht om de speer ook daadwerkelijk als wapen te kunnen inzetten en te steken.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Mark van den Berg geeft Tai Chi lessen in Wijchen. Sinds 1999 beoefent hij Tai Chi Chuan en in de loop van de jaren heeft hij zich naast de handvorm verder ontwikkeld in enkele Chi Kung vormen, maar ook wapenvormen zoals Tai Chi stok,  en meer recentelijk sabel en waaier. “Na al die jaren blijf ik me verbazen over de werking van lichaam en geest en het samenspel dat ontstaat bij de beoefening van Tai Chi Chuan. Daarbij haal ik erg veel plezier uit de partneroefeningen, de zachtheid van de oefeningen en het contact tussen de mensen.”   
www.taichichuanwijchen.nl
14:00 uur Tai Chi Waaier waaier is één van de wapens binnen Tai Chi en geeft extra kracht en verfijning aan de normale Tai Chi bewegingen. Het wapen is beweeglijk als verlengstuk van het lichaam. Het is een plezierige manier om Tai Chi met meer dynamiek te beoefenen en de algemene principes te doorgronden.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops  Pushing Hands
  Wedstrijdregels

 
12:00 uur Global Tai Chi Wave gezamenlijke oefeningen met de Tai Chi Bal.
Onder begeleiding van Wang Ning kalligraferen met penseel en inkt.
Mirke de Kruijf uit Zwolle is sinds 2013 leerling van Judith van Drooge bij Inner Touch Tai Chi. www.inner-touch.nl
Al snel volgde ze naast de Tai Chi handvorm ook andere lessen in pushing hands, Chi Kung, waaier en stok. Sinds kort is ze begonnen met zwaard en sabel. “Elke vorm, al dan niet met wapen, vraagt een andere focus. Juist dit verschil zorgt voor een mooie aanvulling en verdieping in je vorm en training.” Gemiddeld traint Mirke zo’n 10 uur per week, daarnaast assisteert ze op regelmatige basis in de lessen en heeft ze sinds kort ook een eigen groep waar ze les aan geeft.
John van Veen en Margot ’t Hart  geven Zhineng Qigong lessen voor Qihart in Zwolle. Na een tweejarige docentenopleiding Zhineng Qigong bij Qing Bai, hebben zij een driejarige Masterclass gevolgd bij Master Liu. Verder volgen zij jaarlijks nationale en internationale workshops om hun kennis en vaardigheden up to date te houden.
De lift Chi Up Pour Qi Down methode en de Body and Mind vorm komen, naast vele andere Qigong oefeningen, aan bod in hun lessen. Zij geven les aan beginners en gevorderden. Hun enthousiasme en plezier zie je terug in hun lessen. 
www.qihart.nl
10:30 uur Zhineng Qigong Tijdens deze workshop maak je kennis met de Lift Qi Up pour Chi Down methode en verschillende Qigong warming-up oefeningen. De oefeningen geven je ontspanning, balans en energie. 
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
De lessen worden verzorgd door Pim van den Broek. Deze beoefent al sinds 2001 Tai Chi Chuan en geeft les in Amsterdam en verzorgt op regelmatige basis workhops bij bedrijven waar hij tai chi chuan gebruikt om communicatieprocessen helder te maken en deze te verbeteren. Naast tai chi heeft hij pencak silat, kempo en tae kwon do beoefend, maar richt zich nu meer op een zachte benadering, waardoor zijn interessegebied is verschoven naar tai chi chuan, yoga en reiki. Naast studie bij diverse leraren in Nederland heeft hij hiervoor verschillende reizen naar China, Thailand en Laos ondernomen om meer te leren over deze verschillende disciplines.Naast tai chi verzorgt hij op regelmatige basis reiki workshops. www.amsterdamtaichi.nl   www.workshopreiki.nl
11:30 uur Push Hands Je kunt je vorm beoefenen in je eentje, maar ook dynamisch aan de slag met een partner! Tijdens de workshop push hands gaan we dit doen. Kort wordt verteld hoe je push hands doet en dan gaan we direct ervaren wat push hands is. Aan de hand van een aantal veel voorkomende bewegingsrichtingen binnen de 5 elementen ( water, hout, vuur, aarde en metaal) gaan we kijken hoe we met druk kunnen omgaan. Leuk en leerzaam!
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Job is een ervaren instructeur in de International Golden Flower Tai Chi Association. Hij geeft  al meer dan 25 jaar lessen workshops in verschillende plaatsen in Nederland en  heeft vele instructeurs begeleid en opgeleid in Nederland, België en Engeland. Job bestudeerde sinds 1980 verschillende spirituele tradities en Martial Arts. Hij geeft lessen en workshops in martial arts als Tai Chi, Zhan Zhuang, Bagua, Xing-Yi, Speer en Zwaard. Ook geeft hij workshops in verschillende meditatieve en energetische methodieken.
Het is altijd een plezier om met Job te werken. Zijn levendige energie en wakkere geest, in combinatie met zijn warme en oprechte interesse in de medemens, staan garant voor een waardevolle leerervaring die voor lange tijd bijblijft. www.goldenflower.nl
14:00 uur Xing Yi dieren De Kip uit de Xing-Yi Quan Dieren Set. De 5 Elementen set van Xing-Yi Quan is bij veel mensen bekend.
In de 12-Dieren-set wordt minder vaak beoefend. In het Jaar van de Haan is het natuurlijk gepast om de Kip te oefenen.
13:00 uur Pijl en Boog richt span de boog en schiet.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wang Ning werd geboren in Nanjing op 4 juli 1962.
Al in zijn jeugd leert dhr. Wang kalligrafie en Tai Chi Chuan.
Later houdt hij zich bezig met het oude schrift en leert zichzelf de kunst van het zegel snijden.Sinds 1989 woont hij in Duitsland en is daar werkzaam als vertaler, kalligraaf en zegelsnijder. Daarnaast doceert hij tai chi chuan en kalligrafie, met de daarbij behorende filosofie. Hij heeft er talrijke tentoonstellingen en demonstraties over kalligrafie en zegel snijden gehad  en vele artikelen geschreven over het Chinese denken, verder boeken geschreven en geïllustreerd. Ook is er een DVD-serie van zijn hand verschenen over het lesgeven in kalligrafie. www.wang-ning.de
10:30 uur Kalligrafie workshop kalligraferen met penseel en water en demonstraties kalligraferen met penseel en inkt.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Tijdens de wereld Tai Chi dag kun je bij hem een persoonlijk zegel laten maken. Daarbij wordt je naam naar het Chinees vertaald en verklaard. U kunt een kleine kalligrafie met uw naam als boekenlegger laten maken.
13:00 uur Kendama eenvoudige basis van de kendama en hoe deze door middel van techniek heel snel te bereiken is.
Joris Schweppe uit Zwolle. De Kendama is een Hand-oog coördinatie spel bedacht in japan, het is afgeleid van het traditionele cup n ball spel alleen heeft de kendama door zijn ontwerp honderden andere mogelijkheden. In japan word het al jaren gebruikt om kinderen hun coördinatie te verbeteren maar vooral om tussen de lessen door iets leuks te doen als afleiding. Europees kampioen en Nederlands kampioen Kendama Joris Schweppe laat U de eenvoudige basis zien van de kendama en hoe deze door middel van techniek heel snel te bereiken is. 21 mei geeft hij een workshop bij Inner Touch Tai Chi www.inner-touch.nl
12:00 uur Global Tai Chi Wave gezamenlijke oefeningen met de Tai Chi Bal. Onder begeleiding van Wang Ning kalligraferen met penseel en inkt.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Flyers en posters zijn af te halen bij Inner Touch Tai Chi Westerlaan 51 Zwolle.
WTCD Zwolle laat ieder tot zijn recht komen en een mooi plekje vinden op het festival.
10:30 uur Zhu Dao Stok Chi Kung workshop de weg van Bamboe, eenvoudig te volgen rek en strek oefeningen en zelfmassage met een stok.
14:00 uur Kalligrafie workshop kalligraferen met penseel en water en demonstraties kalligraferen met penseel en inkt.
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
11:30 uur Tai Chi Zwaard en het zwaardsnij kunst. Kleine, met water gevulde petflesjes doorsnijden met een scherpzwaard geeft je de mogelijkheid om je werkelijke (tai chi) vaardigheid te evalueren. De moeilijkheid is de eenvoud en de eenvoud is de moeilijkheid. Het rechtzwaard, de ‘Jian’, heeft hierbij een speciale rol. Je zou verwachten dat de Dao, een kromzwaard, meer geschikt zou zijn als wapen om je vaardigheid te oefenen. Voor een slag- en hak wapen als de Dao is immers minder techniek vereist. De confrontatie met vaardigheden van tai chi is het rechtzwaard een goede leermeester Het rechtzwaard heeft meer  snijtechniek nodig, minder kracht en meer souplesse, is puur functioneel en vraagt om fysieke en mentale beheersing. En is daarmee een evaluatie gereedschap van je tai chi vaardigheid
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
11:30 uur Biospirals Method Presenting the Biospirals Method warm up, created by the late Master Franco Mescola after over 40 years of research in internal martial arts and chi kung. The Biospirals Method makes use of the intelligence of the universe: the Spiral. 
13:00 uur Biospirals Method Presenting the first sequence of the Biospirals Method. The Biospirals Method is a spiraling chi kung for health.
Gillian Reid was introduced to the art of Tai Chi Chuan yang style in Italy 1992 by Master Franco Mescola, disciple of Grandmaster Chang Dsu Yao and former head of the Tai Chi Research Centre. As a direct student, she followed Master Franco in his teachings over the years participating in the birth and growth of both the Tai Chi Research Center and The Biospirals Method School. Over the years Gillian has worked with many international Masters contributing to her growth and enrichment in the study of Chi Kung and Tai Chi Chuan. She graduated as a teacher in both The Tai Chi Research Center and The Biospirals Method School for which she presently teaches and coordinates the training school in England.  www.taichi.it
Wereld Tai Chi Dag Zwolle Gratis Tai Chi workshops
Wereld Tai Chi dag Zwolle gratis workshops en demonstraties
11:30 uur Kom in je lijf Team van Rebalancers. In deze workshop maak je kennis met verschillende aspecten van Rebalancing, waardoor je meer contact gaat maken met je lichaam. Bijvoorbeeld door dieper en bewuster te ademen.
15:00 uur Tai Chi en Yoga Wat zijn de verschillen en wat zijn de overeenkomsten tussen yoga en tai chi?  Waar ligt de aandacht?
Hier gaan we aandacht aan besteden in deze workshop. We pakken 2 of 3 houdingen uit het tai chi en vertalen ze dan naar yoga en weer terug.
Hierbij bouwen we de houdingen op vanuit beide oogpunten. Je kunt het daarna prima toepassen in je eigen vorm.
ZhiNeng Wereld Tai Chi dag Zwolle gratis workshops en demonstraties
Wereld Tai Chi dag Zwolle gratis workshops en demonstraties
Matthias Gerard Chaminda Oosterhof, 29 jaar oud en wonend in Heerenveen. Geboren in Sri Lanka, en geadopteerd door Nederlandse ouders. Op hele jonge leeftijd wist ik al dat ik KungFu wilde gaan bestuderen, omdat ik films zag van Jackie Chan en Jet Li. Op mijn 6e ben ik begonnen met trainen en wist gelijk dat dit de sport was die ik wou gaan doen, doe het nu 20 jaar en tussen door heb ik ook allerlei andere vechtsport / kunst gedaan om zoveel mogelijk te leren. Heb de afgelopen tijd heel wat Wushu / Shaolin scholen bij langs gegaan om zoveel mogelijk te leren. Ook ben ik nu drie jaar begonnen met Tai Chi, wat ik eigenlijk veel eerder had moeten doen. De workshop die ik graag op 29 april zou willen geven heet Wushu.
15:00 uur Wushu tai chi wat het anders maakt dan andere, is dat deze zowel langzaam als snel kan worden beoefend, al vindt ik zelf dat langzaam beter is, omdat je daar meer focus op hebt.
Wereld Tai Chi dag Zwolle gratis workshops en demonstraties
Rebalancing® is een combinatie van lichaamswerk, massage, meditatie en zelfonderzoek en helpt je om meer te voelen wat er in je leeft. In deze workshop maak je kennis met verschillende aspecten van Rebalancing, waardoor je meer contact gaat maken met je lichaam. Bijvoorbeeld door dieper en bewuster te ademen. Ook kan er gewerkt worden met aanraking en zullen er oefeningen in tweetallen gedaan worden. Je kan ervaren wat aandacht en bewust contact maken, je kan brengen. Aandacht zonder oordeel of verwachtingen geeft ruimte en ontspanning en brengt meer bewustzijn en inzicht in je denken en voelen. Meer weten? Kijk op www.rebalancing-nederland.nl
Wereld Tai Chi dag Zwolle gratis workshops en demonstraties
Wereld Tai Chi dag Zwolle gratis workshops en demonstraties